24 sata o Obrenovcu

INFO REŽIM RADA U TOKU VANREDNOG STANJA

Marina Krstić Blažić
02.04.2020. 08:04
8

Saznajte najvažnije za četvrtak 2. april 2020. godine.

U Domu zdravlja Obrenovac opredeljene su dve ordinacije za pacijente koji imaju simptome obolevanja od Covid-19. Pacijenti sa respiratornim tegobama javljaju se lekaru na ulaz u zgradu stare opšte medicine, dok oni koji smatraju da su bili u kontaktu sa zaraženima od koronavirusa, dolaze do ordinacije gde je nekada bila služba kućnog lečenja.

Vlada Srbije donela je nove mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Kovid 19, a odlučeno je da se u potpunosti zabrani rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Portal Ministarstva zdravlja, za one koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom, je počeo sa radom. Adresa portala je sledeća: https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednica Vlade Ana Brnabić održaće sastanak danas u 18 sati u Palati Srbija sa oba krizna štaba. Nakon toga građanima će se obratiti predsednik Aleksandar Vučić.

Počeo je upis u vrtiće PU ,,Perka Vićentijević" i isključivo vrši elektronskim putem. Sve informacije mogu se dobiti na sajtu ustanove perkavicentijevic.edu.rs ili na broj telefona 066/ 52 - 85 – 020.

Na sajtu Gradske opštine Obrenovac, www.obrenovac.org.rs, objavljen je nov obrazac za prijave, pitanja i informacije u vezi sa koronavirusom, ali i za bilo koju drugu informaciju, koja se odnosi na naručivanje dokumenata ili prijavu problema.

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, tokom dana u domaćinstvima potrošača u Grabovcu, biće oslabljen pritisak vode. Dok se ne otkloni kvar meštanima će na raspolaganju biti cisterna sa vodom koja će kružiti po selu.

U Obrenovcu tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, istočni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do jedan stepen, najviša dnevna oko 11 stepeni.

Do subote jutra hladna sa slabim prizemnim mrazem, a u petak na jugu i istoku i sa mrazem. Dnevna temperatura u postepenom porastu. Do kraja sedmice u većini mesta biće malo ispod, a zatim oko prosečnih vrednosti.

Komunalne vesti

Marina Krstić Blažić