24 sata o Obrenovcu

KO SAD OČITAVA BROJILO?

Jelena Ajdarić
02.04.2020. 08:28
28

Radnici Elektroprivrede Srbije i dalje vrše očitavanje brojila, a obaveštenje o tome da bi građani trebalo da očitaju svoja brojila ne važi za sve, objašnjavaju u EPS-u.

"Želimo da u vreme pandemije virusa korona omogućimo građanima da izbegnu fizički kontakt sa našim čitačima i da sami očitaju brojila. To se pre svega odnosi na individualne stambene zgrade i kuće, tamo gde su brojila unutra. U stambenim zgradama nema potrebe da čitaju brojila", pojasnio je direktor snabdevanja u EPS-u Radovan Stanić.

Radnici koji čitaju na brojilima stanje potrošnje struje na terenu su opremljeni zaštitnom opremom, a preporuka je data zbog građana - da se izbegne direktan kontakt sa ukućanima.

Prema njegovim rečima, to će važiti samo ukoliko građani to žele i ako se osećaju ugroženo zbog virusa korona.

Stanić je objasnio da osim ovog načina, gde građani sami očitaju brojilo i cedulju sa osnovnim podacima (o vlasniku, adresi, ED broj, stanje i datumom očitavanja) okače na ulazna vrati ili kapiju, postoje još dva načina da dostave podatke sa brojila.

Navodi da građani podatke mogu da jave telefonom na broj koji se nalazi na računu za struju, a treći način je da slikaju brojilo i pošalju na imejl adresu.

Adresa za distributivno područje Beograda je:

info.centar@epsdistribucija.rs

Društvo

Jelena Ajdarić