24 sata o Obrenovcu

OD DANAS NOVA PRAVILA

Ana Pavlović
01.06.2020. 09:49
3578

Od danas, 1. juna, dodatno popuštanje mera donetih u cilju suzbijanja Kovida 19 u Srbiji.

Krizni štab je, na sednici u sredu, odlučio da se dozvoli okupljanje do 1.000 ljudi na otvorenom prostoru, pa će i na sportskim događajima na otvorenom biti dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević navela je da, kada je reč o sportskim događajima i publici, nije brojčano određeno do 1.000 ljudi, već da to pre svega zavisi od prostora gde se na otvorenom odvijaju ti sportski događaji.

Preporuka je da između navijača bude udaljenost minimum jedan metar. To bi praktično značilo da je jedno mesto slobodno između njih.

Kada su u pitanju zatvoreni prostori, Kisić Tepavčević je naglasila da još uvek postoji maksimum od 100 ljudi.

Takođe, škole od danas, 1. juna, do 31. avgusta, mogu da realizuju đačke ekskurzije i nastavu u prirodi. Ekskurzije učenika završnih razreda srednje škole ne mogu biti organizovane u inostranstvu, već ekskurzija mora biti na teritoriji Srbije.

Proslava maturskih večeri za maturante osnovnih i srednjih, škola je takođe dozvoljena, i to za osnovce u školi ili u ustanovama kulture i sporta, a za "velike" maturante moguće je maturu organizovati i u restoranima ili hotelima, ukoliko postoji saglasnost roditelja za to.

Društvo
Zdravstvo

Ana Pavlović