24 sata o Obrenovcu

OBRENOVAC DOMAĆIN PROLAZNOG CILJA MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE

Marina Krstić Blažić
10.08.2020. 07:27
23

Opština Obrenovac biće domaćin prvog prolaznog cilja na ovogodišnjoj 14. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka.

Karavan sa 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja proći će 4. septembra kroz sam centar Obrenovca, glavnom Ulicom Miloša Obrenovića pored gradskog trga, i nastaviće trku ka Šapcu i Bijeljini gde će biti i cilj prve etape u Republici Srpskoj. Obrenovac će tako i 14. put dočekati bicikliste iz celog sveta na jednoj od najznačajnijih trka u ovom delu Evrope - od Beograda do Banjaluke.

Trka Beograd - Banjaluka nalazi se u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Federacije, a nastup je prvi put prijavila i jedna profesionalna ekipa iz Španije - Kaha Rural.

Pored Španaca, centralnim gradskim ulicama Obrenovca voziće i takmičari iz Francuske, Nemačke, Belgije, Holandije, timovi iz Kine i Kambodže, kao i dve ekipe iz Sjedinjenih Američkih Država.

Među učesnicima će biti i kompletna reprezentacija Srbije, a naša zemlja ove godine uzda se u dva profesionalca - Veljka Stojnića i Dušana Rajovića.

Obrenovac nesumnjivo postaje pravi biciklistički centar, kako za profesionalne vozače, tako i za rekreativce, čemu u prilog govori činjenica da je u Obrenovcu u prethodnih nekoliko godina izgrađeno više od 10 kilometara uređenih biciklističkih staza na najlepšim gradskim lokacijama.

Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka će ove godine biti deo jedinstvene manifestacije i faktički će se voziti zajedno sa jubilarnom 60. međunarodnom Trkom kroz Srbiju koja je na programu od 31. avgusta do 3. septembra.

Sport

Marina Krstić Blažić