24 sata o Obrenovcu

POZIV ZA MAJKE DA SE UPOZNAJU SA USLOVIMA ZA SUBVENCIJE ZA KUPOVINU STANA

Olga Ilić
02.08.2022. 18:19
1296

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević pozvala je sve majke i bračne parove da se detaljno upoznaju sa uslovima koje je potrebno da ispune da bi ostvarili pravo na subvenciju države za kupovinu prvog stana.

- Pozivam sve majke i bračne parove da se detaljno upoznaju sa uslovima koje je potrebno da ispune da bi ostvarili pravo na ovu subvenciju države. Do sada su sredstva dobile majke iz Sombora, Trstenika, Kragujevca i Bečeja, a trenutno se odlučuje o još 39 zahteva. U želji da imamo što više pozitivnih rešenja, Komisija je u više slučajeva majkama vraćala dokumentaciju na dopunu. Uverena sam da ćemo vrlo brzo imati još porodica koje će uz pomoć države steći svoj dom.

U Ministarstvu rada navode da su uslovi za dobijanje subvencije države za kupovinu nekretnine po osnovu rođenja deteta jasno definisani i od početka primene Uredbe istaknuti na zvaničnim internet stranicama nadležnih ministarstava.

- Sve potrebne informacije mogu se dobiti i u lokalnim samoupravama, kojima smo dostavili instrukcije o postupanju - kažu u Ministarstvu za rad.

Društvo

Olga Ilić