24 sata o Obrenovcu

UHAPŠENI ZBOG SUMNJE DA SU PREVARILI VIŠE POZNANIKA

Jelena Ajdarić
16.09.2022. 08:57
6252

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ubu uhapsili su V. S. (1990) i S. M. (1968) iz Uba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara.

Sumnja se da su oni, u protekle dve godine, poznanicima sa područja Uba i Obrenovca obećavali da će im uz, odgovarajuću novčanu nadoknadu, omogućiti da nabave polјoprivredne mašine i mehanizaciju iz fondacija Evropske unije, pritom se pozivajući na čelne lјude Opštine Ub i visokopozicionirane članove Vlade Republike Srbije.

Takođe su, kako se sumnja, na isti način, od više osoba uzeli novac kako bi im obezbedili zakup polјopriverednog zemlјišta, izgradnju stambenih, pomoćnih objekata i farmi, kupovinu stanova i pomoć za nabavku stoke iz fondova Evropske unije, dok su jednom poznaniku obećali da će posredovati kako bi se zaposlio u jednom preduzeću.

Na ovaj način su, kako se sumnja, ove osobe oštetili za ukupno oko 23.500.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Hronika

Jelena Ajdarić