24 sata o Obrenovcu

INFO PRAZNIČNI REŽIM RADA

Marina Krstić Blažić
09.11.2018. 08:03
639

Saznajte najvažnije za petak 9. novembar 2018. godine.

Stanovnici naselja Barička reka u Bariču i Kolubarske ulice u naselju Šljivice danas vodu neće imati od 9 do 15 časova.

Povodom državnog praznika, obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u nedelju 11. i ponedeljak, 12. novembra u Domu zdravlja Obrenovac važiće praznični režim rada. Od 8 do 18 časova dežuraće službe za zdravstvenu zaštitu dece, odlaslih, kućnog lečenja, patronaža i laboratorija. Odeljenje stomatologije radiće od 9 do 15 časova, dok služba za hitnu medicinsku pomoć radi neprekidno.

Zbog državnog praznika u ponedeljak, 12. movembra JKP ,,Parking servis" neće vršiti naplatu parkiranja u zoniranim delovima grada. Uobičajeno će raditi oba gradska parkinga, kod zelene pijace i kod doma vojske.

Na Dan primirja, odnosno 11. i 12. novembra, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost, radiće u skladu sa odredbama odluke o radnom vremenu zanatstvna i trgovine na području grada Beograda.

U nedelju i ponedeljak dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih delatnosti, pretežno prehrambenog asortimana, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. Specijalizovani objekti za trgovinu na malo i posebne trgovine mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda, kao i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće neprekidno. Ostale benzinske stanice moraju biti otvorene od 6 do 20 sati.

Kalendarom obrazovno - vaspitnog rada Ministarstva prosvete za osnovno obrazovanje predviđeno je da deca, zbog državnog praznika, odmaraju četiri dana, od 9. do 12. novembra. Ovo pravilo ne važi za srednjoškolce, koji će imati samo jedan dodatni dan za odmor i to u ponedeljak, na dan obeležavanja primirja u Prvom svetskom ratu.

Danas počinje isplata prvog dela oktobarskih penzija na šalterima pošta i dostavom na kućne adrese korisnika. Sutra će penzije biti uplaćene na tekuće račune najstarijih sugrađana.

Sutra će na Vašarištu u Obrenovcu, od 10 do 15 časova, biti organizovan poljoprivredni vašar. Veće GO Obrenovac je na inicijativu JKP ,,Obrenovac" donelo odluku da se poljoprivredni vašar održava svakog 10. u mesecu.

Predstavu ,,Zašto i kako ubiti muža", odigraće sutra u pozorišnoj sali Doma kulture glumci Nataša Aksentijević i Peđa Damnjanović, sa početkom u 20 časova.

Poetsko - muzičko veče ,,Kapija slobode" u izvođenju članova KUD-a ,,Dragan Marković", DNTK ,,Jeka" i ,,Malog amaterskog teatra" biće u Pozorišnoj sali doma kulture organizovano u nedelju, 11. novembra,
od 19,30 časova.

U Obrenovcu nakon svežeg jutra tokom dana pretežno sunčano i prijatno toplo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura 18 stepeni.

Sutra jutro sveže i delimično maglovito. Tokom dana oblačno, ali suvo. Vetar slab do umeren, povremeno jak jugoistočni. Jutarnja temperatura 8, maksimalna dnevna 19 stepeni.

Komunalne vesti

Marina Krstić Blažić